Uterum eller växthus?

Vi har ett inglasat uterum i söderläge som vi bara älskar! Om en månad kan vi en solig dag sitta där i 20 till snudd på 25 grader!

SONY DSC

De förra ägarna lämnade kvar bord och stolar samt en bänk. Det var ganska skönt i början att slippa köpa nytt direkt, både vi och katterna hade någonstans att sitta. Det blir dock väldigt varmt här under sommaren. Katterna envisas givetvis med att vilja gå in och ut. Fönstret till deras kattgård brukar stå öppet och vi har fått tag i smala myggnätsdörrar så lite cirkulation blir det. Annars är det snudd på ett växthus. Och det var exakt så vi använde det sommaren 2017!

uteplats1b

Det blev verkligen en miss i beräkningen av virket när vi renoverade vårt sovrum. Men ett lyckat misstag! Sambon byggde snabbt ihop dessa bänkar. Vilken skillnad det blev mot att ha alla krukor stående på golvet!

uteplats1c

Och det blev som en djungel! Vi älskade det och kommer även i år ha en hel del växter här. Med morfars gamla odlingsställning kommer det bli enkelt att dra upp massa småplantor under våren. Mer yta i trädgården kommer omvandlas till odlingsyta, och nu börjar vi även lära oss att utnyttja vårt uterum som växthus. Odlingsmöjligheterna tycks bara öka för var år som går!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s