Underhåll av thujahäck

Något som gör vår baksida riktigt fantastisk är våra thujahäckar som förra ägarna planterade. Tyvärr hade de inte underhållit dem och jag ska väl erkänna att första året i huset var det inte direkt prioriterat att toppa dem.

Jag försökte snygga till dem från vårat håll men eftersom förra ägarna inte höll efter sidorna är vår häck 1,5-2 meter bred. Så för att komma åt hela ovansidan måste den klippas från grannens sida.

SONY DSC

Tror den här häcken är ca 16 meter lång, den andra är nästan 20 meter. Så vi bestämde oss för att leja bort jobbet.

Före

SONY DSC

Efter

SONY DSC

Vilken skillnad det blev! Och det visade sig att förra ägarna verkligen hade slarvat i ett hörn:

SONY DSC

Tror jag uppskattade att den här mätte 3 meter. Firman vi anlitade hade rejäla verktyg och allt jobb, inklusive att köra bort allt skräp, tog knappt två dagar. Det var värt varenda krona!

SONY DSC

En kortare sektion thuja sitter mot gränsen till vår tredje granne. Den här delen är yngre än resten och 2014, då bilderna togs, hade dessa inte växt upp till samma höjd som de andra. Den här sektionen försöker jag hålla efter hårt, för att förhindra att den ska bli lika bred som övriga delar av thujahäcken.

Den här delen av trädgården bestod först av gräsmatta som vi inte alls nyttjade. Men någon månad efter att thujahäcken hade klippts byggde vi ett trädäck och reste en paviljong. Med ens började vi få glädje av den här delen av trädgården.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s