Växtstöd i armeringsjärn

Ett av sommarens byggprojekt var växtstöd med armeringsjärn. Den första varianten blev lite enklare, där vi fäste nätet mot reglarna och satte skor på reglarna och sedan ner i marken.

Variant nr 2 blev lite mer avancerad och det är den vi är mest nöjda med!

växtstöd1a

Armeringsjärnet hade inte raka sidor utan järnet stack ut i sina trådar. Så vi borrade hål i reglarna som dessa passade in i. Den översta regeln gjorde vi sist och därefter skruvades skorna på plats. Reglarna är rest från renoveringen i sovrummet (ja, vi gjorde en ganska rejäl felberäkning men det obehandlade virket har kommit till stor användning i diverse projekt!).

Reglarna målades med lasyr i två omgångar. Detta gör att virket skyddas lite bättre mot väder och vind. I bakgrunden syns den första varianten på växtstöd som vi gjorde.

växtstöd1b

I år fick dessa växtstöd ge lite stöd åt tomater. Tomaterna har växt ytterligare en del sedan bilden togs, och vi har hunnit skörda ett par tomater från detta land. Min sambo brukar gå en plockrunda varje kväll och nu blir skålen alltmer välfylld, då vi kan skörda inte bara på uteplatsen utan även ute på friland.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s