Djungelgurkan tar över

För ett eller två år sedan försökte jag odla djungelgurka men resultatet blev inte bra. Det blev väldigt små gurkor, som sedan trillade av. I år gav jag djungelgurka ett nytt försök och nu har det gått mycket bättre!

djungelgurka1c

Gurkorna är väldigt små, bara ca 3 cm. De blir lite granna som ett snacks. Vi tycker de blir väldigt söta och goda!

djungelgurka1a

Plantan växer i en självbevattningskruka på vår uteplats. Tyvärr har det blivit någon spricka i botten så vatten läcker ut. Gurka vill ha mycket vatten men läckaget om jag vattnar för mycket bidrar till att jag inte kunnat vattna fullt så mycket som plantan vill ha.

Så här såg den ut fram mot slutet av juni. Det var då jag insåg att den behövde få bre ut sig mer, och hjälpte den därför att nå upp till takbjälken.

djungelgurka1b

En månad senare hade den kommit halvvägs längsmed bjälken och nu i mitten av augusti har den nästan nått till slutet av den.

Om du undrar varför det står kompostgaller runt krukan så finns det en, eller två, enkla förklaringar till det. Som heter Zeo och Zingo. Grabbarna flyttade hem till oss från ett katthem i början av juni och Zingo lyckades ta död på en gurkplanta innan jag insåg att krukorna måste skyddas, i de krukor där jordytan var lätt att komma åt.

Djungelgurkan blev efterhand ganska tråkig nära krukan, men högre upp är den grön och frodig. Jag hade i ganska bra med gödning när jag satte ner plantan och sedan dess har jag bara tillsatt benmjöl och ett fåtal tillfällen kommit ihåg att vattna med näring. Eftersom krukan är lite trasig försöker jag vattna morgon och kväll, blir det inte för många liter vatten så läcker det inte ut.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s