Odling i ett inglasat uterum

I år har vi möblerat om i vårt uterum och odlat ännu mer än förra året.

uterummet1a

Bordet har hamnat direkt till vänster när man kommer ut. Mamma har varit snäll och hjälpt mig sy nya överdrag till stolarna. Får vi många gäster kan vi lägga i en iläggsskiva i bordet men oftast räcker de fyra stolarna alldeles utmärkt.

uterummet1b

Den här soffan har hängt med sedan jag flyttade till Norrköping, så den har sett två balkonger och nu en uteplats. Och den fick givetvis en dyna som matchade stolarna. Soffan är perfekt i längd att ställa vid bordet när det behövs fler sittplatser. Nu fungerar den istället som mellanlandning när katterna ska ut i kattgården, eller som ett av otaliga sovställen.

uterummet1d

Förra året använde vi den svarta soffgruppen nere i paviljongen i trädgården men nu har den hamnat på uteplatsen och bildat myshörnan! Min sambo har byggt fler växtbänkar och de har verkligen ramat in soffgruppen. I år har vi utnyttjat takbjälkarna också, då djungelgurkan har fått växa upp runt en av bjälkarna. Det är nog något vi kommer spinna vidare på nästa år.

uterummet1e

IKEAs skomattor passar helt perfekt i bredd på bänkarna. Vi byggde ett par lite lägre hyllor som hamnar i samma höjd som soffans ryggstöd. De rymde verkligen bra många krukor i år och skörden av tomater har här varit riklig.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s