Jordmandel, en god nyhet

Varje år är det roligt att testa något nytt. Ett av årets nyheter är jordmandel.

jordmandel1a

I en 10 L hink har vi odlat två kärnor, nötter, knölar eller vad man nu vill kalla dem. Jag tror det hade räckt med en per kruka! Det blir ett ganska fint gräs och under hösten är det dags att skörda.

jordmandel1b

Det var väldigt gott om rötter i krukan, och den övre halvan en hel del jordmandel! Enklast tyckte jag det var att tömma hinken på en presenning och sedan känna igenom jorden. Det var lätt att missa några knölar!

jordmandel1c

Att rengöra jordmandel tar tid, men jag lärde mig att det blir lite enklare att skrapa dem rena om de först legat några timmar i vatten.

Jordmandel har en nötig, krispig smak. Personligen tycker jag den blev trevlig som snacks. Det ska även gå att mala den till ett pulver och använda den i bakning. En kul sak med jordmandel är att nötallergiker kan äta den! Detta är helt klart något vi kommer odla igen nästa år.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s