Vårt egna blåbärssnår

I ena hörnet av vår rhododendronrabatt har vi börjat bygga upp ett blåbärssnår. Först var det tre buskar med amerikanska blåbär. Sedan hittade jag två andra plantor som var för fina (och för bra pris) för att kunna motstå dem.

blåbär1a

De tre äldsta har inte tagit sig så jättebra och då jag tyckt de hamnat lite väl nära gräskanten valde jag i våras att flytta lite på dem. Nu hamnade de lite längre in och fick lite rejält med rhododendronjord samt näring. Det gjorde susen! I år har de växt till sig mer än tidigare.

Det råkade faktiskt bli även en sjätte planta i år. Men den gick inte att låta bli – blåbären ska nämligen bli rosa! Hur häftigt är inte det? Det kommer helt klart bli trångt i blåbärsskogen när blåbärsbuskarna växer till sig alltmer.

blåbär1b

Skörden i år blev ganska skaplig, och vår förhoppning är att den kommer mer än fördubblas nästa år.

blåbär1c

Amerikanska blåbär är mycket större än de blåbär vi har i våra svenska skogar, men en av våra sorter gav enormt stora bär! Och de var fantastiska i smaken.

blåbär1d

Det syntes att buskarna trivdes i år, får det kom väldigt många späda, ljusgröna grenar här och var. En del dök upp på redan befintliga grenar men här syns även att det kommit upp nya rotskott.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s